További Napelem Támogatás Indul El 2021 Év Végéig!

Az elmúlt években több, rekord gyorsasággal elfogyó összeggel indultak a különféle lakossági napelemes pályázatok! Amelyek keretösszegeinek kimerülése után mindig bizonytalannak tűnt az esetleges támogatási források újbóli támogatásként történő megjelenése. Ez változik meg hamarosan, mivel az eddigieknél több, nagyságrenddel bővebb, közel 202 milliárd forintos kerettel tervez lakossági napelemtelepítési és ehhez kapcsolódó fűtéskorszerűsítési támogatást kiírni a kormány! – a fenti sorok, ugyan eltérő módon, de az elmúlt hetekben több sajtóorgánumban is megjelentek.

A kiírás eredeti formájában uniós támogatásnak indult, de a magyar kormány úgy döntött, hogy a keretet a költségvetésből előlegezi meg.
A pályázat oldalán ( https://napelem.palyazat.gov.hu/) közzétett felhívás szerint részint tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer létesítésére lehet támogatást felvenni, ennek felső határa bruttó 2,896 millió forint. Ehhez kapcsolódóan igényelhető a nyílászárók cseréje és az áramtároló létesítése, illetve villamosenergia-alapú fűtési és használatimelegvíz-előállító rendszerek telepítése is. Ebben az esetben, az igényelt összeg lakásonként akár a 11,559 millió forintot is elérheti.

 



Idézett részlet a várhatóan 2021. november 15-étől induló pályázatból:

„Pályázók köre: a beruházással érintett ingatlanban állandó lakcímmel rendelkező természetes személyek (magánszemélyek) 2020. évi, a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmük egy főre jutó összege 0 forint és 4.850.000 forint közé essen.

Vissza nem térítendő támogatás igényelhető, ahol a támogatás intenzitása: 100%. Elnyerhető támogatás legfeljebb az (1) esetén bruttó 2.896.108 Ft, (2a) esetén bruttó 9.368.464 forint, (2b) esetén bruttó 11.559.214 Ft.

Az első beadás várhatóan 2021. november 15-étől kezdődik megyénként ütemezetten.”

Amit érdemes tudni, hogy a támogatás utófinanszírozott és a majdani számlák ellenében, utólag utalják az elnyert összeget, ettől függetlenül akár némi előleg is járhat, a nyerteseknek pedig semmit nem kell visszafizetniük.

A pályázatról, a pályázathoz kötődő kivitelezés részleteiről kérjen bővebb felvilágosítást tőlünk, a Solar97 munkatársaitól!

NAPELEM KALKULÁTOR

Számítsa ki pár kattintással az Ön napelemes rendszerének árát!

Számítás most